Den senaste trenden inom matkulturen är foodtrucks. Dem poppar upp lite var som helst och är en smidig lösning på att starta en restaurang utan att behöva investera i en lokal. Förutom att det är ett smart affärsalternativ att skaffa en foodtruck så är det väldigt lönsamt då man slipper betala hyra och kostnader för restaurang utan enbart behöver skaffa sig en van eller liknande för att sedan montera in köket/grillen i den.
Det första steget man måste ta är inköpet av själva foodtrucken, detta kan vara en skåpbil eller husvagn. Skåpbilen måste sedan göras om så att den är anpassad för att kunna laga mat i och kunna sälja mat i. Det behöver därför monteras in bland annat en grill, spis och ett kylskåp. Något man också behöver ha är ett tillstånd, en tillstånd som ger en behörighet att vistas på till exempel ett torg och att ha man har tillåtelse att sälja mat där. Prisbilden på att starta en foodtruck brukar ligga någonstans mellan 150 000 och 500 000kr. Vilket är en stor skillnad och kommer att handla mycket om vad du gör för inköp och hur mycket man fixar själv på foodtrucken.
När du ska inköpa grillen så har Grillat ett stort utbud av grillar som kanske passar just din typ av foodtruck.